Ga naar de inhoud

Verhuren van je woning komt nu wel heel dichtbij!

  • door
Verhuren eigen woning

Je eigen huis of een tweede/derde woning kopen en als particulier verhuren. Ja, dat is bijna onmogelijk als de woning is gefinancierd met een hypotheek of als je deze gedeeltelijk wilt gaan financieren. Maar…. Nu niet meer!!

Vorige week heb ik met succes de workshop ‘Woningverhuur’ afgelegd en ben dus helemaal up-to-date over alle mogelijkheden. Ik was zelf ook erg verrast over de diverse mogelijkheden. Er is zoveel meer mogelijk dan dat je in eerste instantie zelf kunt bedenken.

“Verhuren aan je eigen kind en aan zijn of haar vrienden”

Er zijn tal van mogelijkheden die echt de moeite waard zijn om te onderzoeken en waar je misschien niet direct zelf aan denkt. Een paar leuke mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

  • Gaat je kind binnenkort studeren? Wellicht interessant om een woning te kopen en kamers te gaan verhuren aan je eigen kind en zijn of haar vrienden!
  • Meer rendement over je spaargeld, door te gaan investeren in een appartement of woning
  • Koop nu alvast het huis van je ouders en je ouders kunnen blijven wonen, doordat zij deze woning gaan huren!

Dit zijn nog maar een aantal opties en voor ontzettend veel mensen kan dit interessant zijn.

Ik ga nu even inzoomen op de laatste optie, ‘het huis van je ouders kopen en deze aan je ouders verhuren’.

De vergrijzing in onze samenleving, komt steeds vaker naar voren als een probleem. De overheid stimuleert ouderen zelfs om langer zelfstandig te blijven wonen. Maar vaak is dit financieel niet mogelijk. De woning moet aangepast worden om de woning toekomstbestendig te maken.  Maar er zijn vaak geen directe financiële middelen beschikbaar, want die zitten in de stenen. Een mogelijke oplossing kan zijn; het kopen van de woning van je ouders en het vervolgens aan hen verhuren.  Een deel van de verhuurinkomsten kunnen dan zelfs meegerekend worden voor het verkrijgen van de hypotheek. Dit verhoogt dus de mogelijkheid om een hogere hypotheek aan te vragen. Daarnaast is het wel belangrijk om ook eigen vermogen beschikbaar te hebben.

“Dit kan leiden tot een win-win situatie”

Ook fiscaal gezien heb je met andere uitgangspunten te maken, dan wanneer je een woning aan gaat kopen, als je er zelf gaat wonen.  Het is dus wel belangrijk om inzicht te hebben of krijgen in je gehele financiële positie. Maar daar help ik je uiteraard graag mee.

Door deze constructie is het zelfs ook nog mogelijk om al een deel van de erfenis met de warme hand te regelen. Dit kan uiteindelijk leiden tot een win-win situatie.

Zie je de bomen door het bos niet meer? Sinds januari 2019 mocht ik al heel veel mensen helpen en heb ze daardoor financiële rust gegeven. Ook het verhuren van je woning kan voor financiële rust gaan zorgen. Ik geef je graag deze rust, zodat je nu en in de toekomst Cker bent over je financiën.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Je kunt alvast een kijkje nemen op bijvoorbeeld de website van Woonfonds. Zij bieden onder andere deze financiële oplossing aan. Voor de echte ins en outs en voor aansluiten op jouw persoonlijke help ik jou natuurlijk graag. En de bemiddeling van de hypotheek van Woonfonds of een andere hypotheekverstrekker kan ik dan ook direct voor je regelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.